Balenciaga Florabotanica és Rosabotanica parfümök

posted in: szépségápolás | 0

BALENCIAGA FLORABOTANICA ÉS ROSABOTANICA PARFÜMÖK

Szóval, ezt a posztot in medias res kezdem, kapásból ugorjunk a sűrűjébe!
A történet egy kérdéssel kezdődik. El tudod képzelni azt a parfümöt ami úgy megfogja egy férfi szaglószervét, hogy a találka után három órával küld egy sms-t, hogy ez az illat hihetetlenül jó és még mindig az orrában van?

A Balenciaga Florabotanica és Rosabotanica parfümökről készülök most beszámolni Nektek. Körülbelül öt évvel ezelőtt kaptam karácsonyra és meg kell mondanom, óriásit tévedtem vele kapcsolatban, ugyanis a kinézetből ítéltem azonnal. A dobozt és az üveget is borzalmasnak, sőt visszataszítónak láttam, a parfüm arcát Kirsten Stewart-ot azokkal az indákkal a hátán egyszerűen szólva undorítónak véltem. Konkrétan meg sem szagoltam, hanem egy fiók mélyére ástam és el is felejtettem, hogy létezik.

Aztán a napokban gyönyörű barátnőm vadregényes kertjében pihentem ki életem néhány igen fárasztó napját és egy étterembe indultunk este vacsorázni. Beültem a kocsijába és azonnal megcsapott az illata, amit először nem tudtam hova tenni, csak csendben szaglásztam és meg kell, hogy mondjam ilyen nőies, különlegesen elegáns illatot még sosem éreztem. A kérdésemre a válasz, hogy ez a Balenciaga Rosabotanica-ja teljesen elképesztett, mert eszembe jutott, hogy a testvére a Florabotanica a fiókom mélyén lapul. Évek óta.

ALIG VÁRTAM, HOGY HAZAÉRJEK.

Elolvastam a róluk szóló véleményeket az oldalakon, ami enyhén szólva is igencsak megosztó és a legjobban azon csodálkoztam, hogy van, aki ezt az abszolút buja rózsa illatot uniszexnek titulálja sőt akad olyan is, aki karakteres férfi jegyekkel áldottnak… na, de most tényleg?

Persze ízlések és pofonok…viszont én bátran adagolva, elkezdtem használni.
Komolyan mondom, ritkán kapott a nőiességem ennyi bókot, talán azért, mert egyáltalán nem egy tucat illat, az biztos. Lehet, hogy emiatt, de lehet, hogy a férfiak orra már ki van hegyeződve valami igazán különlegesre.
Idén nyáron igazi szövetségesemmé vált ez a buja virágparfüm, abszolút tudtam azonosulni a kibocsájtott felhőjével és sosem fogom elfelejteni a hozzá kapcsolódó emlékeimet ezt a sok szabad és boldog pillanatot ami mostanában körbevesz.

Bátran akánlom a különlegességet kedvelőknek és higgyétek el, hogy nem a megszokott bókokat tudjátok majd vele bezsebelni, hiszen ez a kreáció bőven eltér a tipikus konvencionális “vattacukor” illatoktól.

Mindkét parfüm alapja a rózsa, de nem a mély damaszkuszi fajtája, hanem az általam kedvesebbnek titulált , magasabb török rózsa esszenciája, amit a Florabotanica az ámbrával és a vetiverrel köt meg, ami a parfüm uszályának tekinthető. Így egy lehelletnyivel mélyebb tónusúnak mondanám a a Rosabotanica-val szemben, ami viszont könnyedén elegyíti magában a narancsvirág és a pacsuli érdekes elegyét.
A végén pedig felrennék még egy kérdést. Mit gondolsz arról a nőről, akire amikor először ránézel és látod rajta az abszolút nőiesség karakterjegyeit minden megnyilvánulásában és a következő pillanatban már csak egy szó jut az eszedbe róla: veszélyes?

Mostmár megértettem a dobozon lévő buja, de veszedelmes növényzetet…