MON GUERLAIN

posted in: szépségápolás | 0

2017 március elsején debütált az egyik legnagyobb francia parfümcég a Guerlain új illatával a Mon Guerlain névre hallgató, mára már nagy port kavart parfümjébel ami magyarul annyit tesz, hogy az én Guerlain-em.

Mindig vannak olyan dolgok, melyek az elejétől a végéig ki vannak dolgozva, amikor érzni lehet a zsenialitást az utolsó apró részletig, amikor semmi sem véletlen. Ilyenkor csodálattal tisztelgek a nagyság előtt és jelen esetben is megtörtént a csoda, aminek aspektusairól órákat cseveghetnénk, de megpróbálom megragadni a lényeget.Én egyáltalán nem vártam ezt az illatot, nem figyeltem előre, egyetlen dolog ami megállított és gondolkodásra késztetett az a parfüm múzsája Angelina Jolie volt, akinek az óriásplakátjai díszitik azt a bevásárlóközpontot, ahová ebédelni járok egy barátnőmmel. Kifejezetten kedveltem a színésznőt addig a pillanatig amíg le nem operáltatta a melleit, mert ezt már teljes tébolynak ítéltem meg, bár lehet ez csak egy elbaltázott reklámfogás volt, de azóta nem nézek meg semmit amiben szerepel és nem olvasok el egyetlen hírt sem róla. Mégis a legnagyobb parfümcég őt választotta múzsaként, vajon miért? Álltam csak magamban a kérdéssel, mert egyszerűen nem tudtam megérteni, hogy lehet ő az új arca a Guerlain- nek.

Persze, gondolom nem csak én álltam értetlenül ezen tény előtt, már több helyen olvastam, hogy egyesek micsoda felháborodással fogadták, kigúnyolták a céget. Amint látható már az elindulása is félig botrányosra sikeredett és nem annyira lehet elsőre eldönteni, hogy ez most egy jól irányzott marketing lépés-e avagy a parfümcég ennyire melléfogott. Mindenkit meg kell nyugtassak, hogy nem erről van szó ugyanis a múzsa, a hatás és maga a parfüm mértani pontossággal van kiszámítva, nyilvánvaló, hogy semmiben nem tévedtek. Véleményem szerint újabb vevőket nyertek meg maguknak, mint például engem, aki kifejezetten a színésznő miatt szippantotta az elsőt az illatból, mert annyira ellentmondásosnak tartottam az elegáns francia parfümházat a botrányos amerikai színésznővel.

Első próbálkozásra a parfümöt nagyon fásnak, túl keménynek éreztem magamon, de persze, megint egy varázslat áldozatává váltam, és egy hét után miután minden nap használtam pontosan megértettem, hogy miért Angelina Jolie… Ugyanis az illat egy hét alatt megnyílt előttem. Komolyan mondom, hogy az erőteljes fűszeres levendulás illat csak a parfüm felszíne, vagy mondjuk úgy, hogy a kapuja, amin belépve egy igazi csoda, egy buja, erotikus, érzéki illatfelhő borít be. Egyszerre áraszt vadságot egyben a franciás púderillattal, ami nekem a kortárs nőiességet, a szabadságot és döntésképességet ötvözi a lágysággal és a sűrű érzékiséggel.  Úgy érzem, hogy a bőrömön folyamatosan változik, egyszerűen azt kell, hogy mondjam, hogy a legbonyolultabb illat, amivel valaha találkoztam.

Mindig az alkímia jut az eszembe róla, mint transzformációs folyamat és a szó pedig az átalakulás, aminek a képességére szerintem egy modern nőnek szüksége van. Tehát azért az „én Guerlain-em” a neve, mert olyan, mintha mindenkihez hozzá alakulna attól függően, hogy milyen tulajdonságokat helyez előtérbe.

Az illat nagyon megosztó, mindenképp próbáld ki és adj neki időt, hogy kibontakozzon, mielőtt ítéletet hoznál, de annyit megjegyeznék, hogy a levendulát és a vaníliát szeretni kell hozzá elöljáróban.

mon-guerlainAz üveg maga is egy műalkotás, mert engem kifejezetten egy alkimista palackra emlékeztet egy nagy üvegdugóval,  de mégis megbolondítva a benne található babarózsaszín folyadékkal. Ezen tulajdonságai miatt a kontrasztok játéka ez a parfüm pontosan, ahogy a benne lévő provence-i levendula összeolvad az indiai jázminnal és elvegyülnek az ausztráliai szantálban és tahiti vaníliában.

„ Mindig annak a nőnek alkotunk, akit csodálunk” – Jacques Guerlain

A végén megjegyezném apróbetűvel, hogy Angelina Jolie az összes bevételét, amit a parfüm hoz neki, jótékonysági célra felajánlotta.

A parfüm ára: 21900.- Ft/ 30 ml    34900.- Ft / 50ml