HerbArting arcelmosók

posted in: szépségápolás | 0

 

Van egy olyan szokásom, hogy amikor külföldön járok, igyekszem totálisan kiüríteni magam és várom azt az egy szót esetleg mondatot, ami az adott városról vagy országról eszembe jut.

Nagyjából ez elő szokott fordulni velem, amikor egy új kozmetikumot használok és úgy igazán bejön, magával ragad, vagyis szó szerint amikor elcsavarja a fejemet. ☺️
…és lett egy szó, ami eszembe ötlött a HerbArting arclemosóival kapcsolatban már az első használatakor az, hogy “dús”.

 

HerbArting arclemosó

 

Tulajdonképpen ez a piciny kis csoda át is formálta a lemosókkal kapcsolatos véleményemet.
Eddig úgy gondoltam, hogy felesleges túlzott ápoló anyagokkal telve lennie egy letisztító terméknek, hiszen a felületaktív letisztító tenzidekben dúskáló arctisztítókban minek is lennének, mivel ezek úgyis magukkal visznek a lefolyóba mindent.

Vagy ápol vagy lemos -így gondoltam logikusan-

Most viszont ismét egy hihetetlen jó termék került a látószögembe és így azonnal kíváncsi is lettem az egész brand-re.
Komolyan mondom, hogy megint egy jolly joker-rel rukkolok elő, mert felhasználhatóságában és összetételben is egy igen sokoldalú produktummal állunk szemben.

Elsôként nézzük meg az összetételt, amitől azt a “dús” hatást lehet érzékelni:

⁃ A biogazdálkodásból származó mandulaolaj, amit azt hiszem nem kell bemutatni, mert a puha bőr egyből eszünkbe jut, hiszen olyan sok termékben megtalálható. Ezt a tulajdonságát a magas B vitamin és omega9 telítetlen zsírsavaknak köszönheti.
⁃ A biogazdálkodásból származó shea vaj titka, hogy összetételében majdnem teljesen hasonlít a bőrünket védő emulzió zsíros fázisához, tehát képes a regenerációra szoruló bőrfelszínt egészségesebb működésre sarkallni.
Barackmagőrlemény van benne a peeling hatás érdekében, és persze ami visszamarad a radírozásból az a lefolyóban köt ki, de, mivel természetes anyag, így könnyen leboomlik a polietilén szemcsékkel szemben.
⁃ Nem tartalmaz sodium-lauryl-szulfát-ot és nátrium-laurethl-sulfát-ot, a letisztító funkciókat természetes kókusztenzidből nyerik.

Felhasználását tekintve:

⁃ amennyiben sminkelünk, kell egy nulladik lépés egy micellàs vízzel, majd csak ezután jöhet a HerbArting mandulás arclemosó, amit lágy, körkörös mozdulatokkal gyengéden vigyünk fel és mossunk arcot vele.
⁃ Viszont, ha időnk engedi tegyük fel, mint egy maszkot, engedjük, hogy a hatóanyagokban dúskáló tej kicsit beszívódjon (10 perc kb) utána pedig radírozzuk le az arcunkat vele.

HerbArting kávés arclemosó

 

…és akkor találkoztam Zsófival, a termék fejlesztőjével, aki kertészmérnökként kezdte a krémkeverést még valamikor réges-régen. Mára már szerencsére csakis ennek a szakmának él és hatalmas gyógynövény guruként főzi nekünk a mindenféle bőrproblémákra a gyógyíreket.
A termékei abszolút illatmentesek és ph-juk inkább a lúgos felé közelít, ami kifejezetten kedvez az érzékeny bőrnek. Az összes összetevő ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik és a gyártás minden fázisa kézzel készül.

Szóval Zsófi inspirálására a hétvégén elkezdtem használni a HerbArting kávés arclemosóját és igazán szólva igencsak hű meg ha…

Meggyőzött nagyon.
Összetétele szinte megegyezik a mandulaolajossal, csak itt plusz panthenolt adtak hozzá a nyugtató hatás érdekében.

A radírozó effektet viszont a nagyon finomra őrölt Blue Bird blend kávéőrleménynek köszönhetjük, ami a legjobb minőségű biogazdálkodásból származik. A brazil, gutemalai és columbiai arabicák mellet tartalmaz egy kevés robustát is. Egyből frissítő érzetet hagy a bőrünkön, nem beszélve az aromáról. ☺️

HerbArting kávés arclemosó

 

Picit talán erőteljesebb a radírozó hatása, mint a mandulásnak, így a legérzékenyebb bőrökre nem, viszont mindenki másnak, sőt még a férfiaknak is előszeretettel ajánlom.

100 ml-es kiszerelésben kerül forgalomba, de még én is bőven használom, egyelőre nem tudom megmondani meddig elég. Viszont később frissítem majd.

Sok szeretet és ölelés:
Felmer Dóra

HerbArting arclemosó