A VÖRÖS SÁTOR – Anita Diamant könyve

posted in: életmód | 0

” Ha valaki meg akar érteni egy nőt, először is az anyjáról kérdezze. Ez persze nem ilyen egyszerű, hiszen négy anyám is volt, és mind másképpen fegyelmezett, tanított és dédelgetett, más-más adottságokat és félelmeket kaptam tőlük”

Egy csodálatos könyvet szeretnék most ajánlani Nektek, ami egy igazi női könyv a nők lelkében lakozó bölcsesség kibontakozásáról, barátságról, szerelemről, ármányokról, intrikákról és a féltékenységről. Egy igazi “beavató” történet a női lét ősi misztériumaiba egy kedves hölgy, Dína életének történetén keresztül.

Diamant: A vörös sátorPersze az írónő egyáltalán nem kímél bennünket, mert az árulást és a halált ugyanolyan természetesnek veszi, mint a szerelmet és a gyermekáldást. Vagyis elárulhatom, hogy volt amikor csak ültem és bámultam a lapokat döbbenten, de többször pityeregtem is, hol a szeretet hullámait dédelgetve magamban, hol pedig számkivetettnek érezvén létezése ez a gonoszság martalékaként.

Tehát, a téma nem egyszerű…

A magam részéről annyit, hogy egész életemben hiszek a női összetartásban, de nem tudnám megfogalmazni pontosan miért…

  Olyan, mintha egy kód lenne bennem, amit nem vagyok képes sem elárulni, sem megtagadni. Sokat tudok a női nemről, a viselkedésmintákról, az archetipusokról, hiszen egész életemben nők között éltem és nőkkel foglalatoskodom a munkám során is. Valószínűleg már az anyaméhben eldőlt a sorsom, mert már anyukám hasában a köldökzsinóron keresztül szívtam magamba a női lét történéseit, 9 hónapig ültem a hasában, miközben ő végig dolgozott. Kislányként a kozmetikájában töltöttem időm nagy részét, ahol csendben csak hallgattam válaszait, tanácsait és a párbeszédek végtelen sorát a mi “vörös sátrunkban”. Annyi titkot őrzök, hogy el sem tudjátok képzelni. 

  Egy idő után azt éreztem, már nem tudok újat hallani, nincs több meglepő fordulat, már nagyjából előre látom mi lesz az adott történet kimenetele. 

Ez azért van így szerintem, mert ezek a történetek átnyúlnak a téren és az időn, és egy úgynevezett “hálót” képeznek körülöttünk. 

Egy nagyon jó szót olvastam erre Palya Beától: életfonat. 

Tehát ezek a “fonatok” egyszercsak összeérnek az éterben és lehet kapcsolódni hozzá bármikor, bárhol abban a pillanatban amikor hívást érzünk magunkban a Bölcsesség Nagyanyjához.

A történet tehát a női beavatásról szól, amit nem spirituális férfi mesterek vagy misztikus androgün alakok végeznek, nem. A képlet sokkal egyszerűbb. Nők adják át egymásnak, nők vezetik be lányaikat, nővérek adják át egymásnak a történeteiken keresztül azt az ősi tudást, amit minden nőnek ismernie kéne, függetlenül attól, hogy földrajzilag hol élünk, milyen kultúrában nevelkedtünk és milyen vallást gyakorlunk, mert ez a tudás örök és állandó, csak a díszlet változik.

Olvassátok el, ha hívást éreztek rá, garantáltan nem lehet letenni…

Felmer Dóri